Ovdje ste:: Lifestyle Zdravlje Francuzi dokazali da Coca-Cola i Pepsi sadrže alkohol
 
 

Francuzi dokazali da Coca-Cola i Pepsi sadrže alkohol

Ispis
Ono na čemu su i jedan i drugi insistirali je to da postoji mogućnost da voće, koje se koristi u proizvodnji sokova, fermentira te da tragovi alkohola u piće dospijevaju na taj način.

Glasnogovornik Pepsija je izjavio da neka bezalkoholna pića mogu sadržavati tragove alkohola zbog sastojaka koji se koriste u njihovoj proizvodnji.Međutim, Pepin je insistirao na tome da su pića ovog proizvođača u suštini bezalkoholna i da su kao takva priznata od vlasti zemalja u kojima se prodaju.
U izvještaju se navodi i to da je Michel Pepin, naučni direktor Coca-Cole za Francusku, izjavio kako je moguće da se u Coca-Colinim pićima nalazi alkohol, koji je tamo dospio tokom procesa proizvodnje.
Istraživanje je pokazalo da svako od pakovanja pića u sebi sadrži ovaj sastojak, odnosno 10 miligrama po litru, što je oko 0,001 posto alkohola.
Testiranje je proveo Nacionalni institut za potrošnju iz Pariza, a pokazalo se da više od polovine prozvoda kompanije Coca-Cole, uključujući i vodeći istoimeni brend, sadrže alkohol.Francuski istraživači su otkrili da Coca-Cola i Pepsi sadrže tragove alkohola, prenose francuski mediji.

klix.ba
 
 
 
 

CB Login