Ovdje ste:: Lifestyle Auto Novosti Internet u automobilima
 
 

Internet u automobilima

Ispis

Zahvaljujući Apple-u i iPhone-u, internet se u međuvremenu može ponijeti u svakom džepu od hlača. Samo auto-industrija ima problema da ugradi ovaj novi medij u svoje produkte. Ipak, BMW radi na jednom sistemu koji sasvim normalno može postati dio svakog automobila.


Prednosti su ogromne. Kod kuće i u kancelariji je internet nezamjenjiv, a sa uvođenjem bežičnog interneta, odjednom je postalo moguće surfati uz pomoć laptopa u javnim ustanovama, kafanama i pješačkim zonama, na željezničkim stanicama i aerodromima. Samo je još auto ostao neriješen problem.

Bavarci su prošle godine uz pomoć ConnectedDrive-Portal-a uspjeli prebaciti unaprijed probrane internet stranice u svoje automobile. Međutim ove godine bi trebala krenuti serijska proizvodnja BMW-a sa integrisanim uređajem koji će uz pomoć flatrate tehnologije omogućiti sasvim slobodno surfanje internetom. Na taj način će biti omogućeno primanje i slanje e-mail poruka ili pak online-banking.
Iz sigurnosnih razloga će surfanje biti moguće samo kad je auto parkiran. BMW se odlučio koristiti EDGE-mrežu za prenos podataka, koja je jača od UMTS-a, te koja za razliku od GPRS-a omogućuje tri do četiri puta brži transfer podataka.

 

 

 

Istraživanje: auto prepoznaje lice i automatski se prilogođavaju sve postavke.

 

 cyberbulevar.com

 
 
 
 

CB Login