Ovdje ste:: Lifestyle Moda Povratak jugonostalgičnih startasica
 
 

Povratak jugonostalgičnih startasica

Ispis

Jugonostalgične startasice obukle su svoje novo ruho i hrabro osvajaju europsko tržište.

Kreativni studio Sheriff&Cherry, na čelu s dizajnerom Maurom Massarottom, ovaj će tjedan u Firenci europskoj i svjetskoj modnoj javnosti predstaviti redizajnirane modele legendarnih sportskih tenisica STARTAS za sezonu proljeće 2009., proizvedenih u vukovarskoj  tvornici Borovo.

Naime, u Firenci (Italija) se od 18. do 21. lipnja održava svjetski sajam muške mode, obuće i modnih dodataka PITTI IMMAGINE UOMO. Riječ je o jednom od najstarijih i najutjecajnijih modnih sajmova u Europi koji se ove godine održava po 74. puta za redom. Sajam svake godine posjeti veliki broj poslovnih ljudi, proizvođača i novinara iz cijeloga svijeta. Ove godine najavljeno je sudjelovanje 734 izlagača, odnosno 911 brendova, akreditirano je više od 300 medija iz područja mode i gospodarstva, a u tri dana trajanja sajma očekuje se više od 25.000 (profesionalnih) posjetitelja.

Sportske tenisice Startas predstavit će se u sklopu paviljona BELFIORE. Tom prigodom bit će predstavljena preview kolekcija Startas od 40 platnenih modela, kao i onih od brušene kože.

Nakon europske premijere u Firenci slijedi prezentacija u Barceloni za vrijeme trajanja svjetskog sajma BREAD&BUTTER (4. srpnja), a početkom srpnja najavljena je i hrvatska, odnosno regionalna prezentacija startasica u Zagrebu, kao i početak prodaje tenisica.

Prvi modeli prodavat će se u nekoliko dućana diljem Europe - u zagrebačkom i rovinjskom dućanu Sheriff&Cherry, zagrebačkim dućanima Viktor Koncept i Prostor te buticima Henrik Vibskov u Kopenhagenu, Weekday by Cheap Monday u Stockholmu, Le Swing i Jordi Labanda u Barceloni, Shop u Ateni i na nekoliko lokacija u Italiji, a u planu je i proširenje broja prodajnih mjesta, kako u Hrvatskoj i regiji, tako i diljem svijeta. Raspon cijena kretat će se u između 190 kn i 450 kuna, ovisno o modelu i tržištu.

Umjesto Convers starki, nosite Borovo startasice.


 
 
 
 

CB Login