Ovdje ste:: Sport Fudbal Svatovac bolji od Sloge
 
 

Svatovac bolji od Sloge

Ispis
NK Svatovac Poljice je okviru 11. kola 1. Lige TK - Jug na svom stadionu pred oko 150 gledalaca savladao ekipu Sloge iz Sapne rezultatom 3:0. Za razliku od dosadašnjih izvještaja napravit ćemo jednu iznimku.

Ovaj put objavljujemo i potpisujemo izvještaj koji su nam poslali sa stranjice www.nksvatovac.com, dok su naša opažanja obojena u zelenu boju.


Prvu priliku na utakmici je imala ekipa Sloge. Iskosa sa desne strane iz slobodnog udarca je odlično šutirao Mujkić ali za malo preko gola. Nekoliko minuta kasnije Mujkić je ponovno stavio na muke domaćeg golmana šutem sa ivice kaznenog prostora, ali je ovaj odlično intervenisao. Iz provg pravog napada i šuta na gol Svatovac je poveo.

Svatovac je u vodstvo došao u 10. minuti, Sultanić je s desne strane ubacio u kazneni prostor gostiju a na pravom mjestu našao se Bajrić i zakucava loptu u mrežu za vodstvo Svatovca od 1:0. Sloga je tokom cijelog prvog poluvremena pokusala sa udarcima sa distance, međutim, na mjestu je bio odlični golman domaćih Beganović. Jednu od najljepših akcija na utakmici su izveli igrači Svatovca u 35. minuti. Bušić glavom loptu dodaje do Murselovića, on je prsima spušta Omiću koji lijevom nogom šutira, ali pored gola golmana gostiju. Do kraja poluvremena ni jedna od ekipa nije imala ozbiljnijih prilika tako da se na odmor otišlo rezultatom 1:0 za Svatovac.

Na početku drugog poluvremena najbolja prilika za Slogu nakon slobodnog udarca Terzića, ali se ponovno sjajnom odbranom se istakao Beganović na golu Svatovca i spasio svoju ekipu. A onda Bajrić udvostručuje vodstvo u 65. minuti, Murselović ubacuje s desne strane Bajrić prima loptu na pet metara od gola Mustafića i matira ga za vodstvo od 2:0. Nakon tog gola igra Sloge se raspada, a to iskorištavaju igrači Svatovca i još jednim golom potvrđuju pobjedu. U 70. minuti Omić je sjajno izbjegao ofsajd zamku igrača Sapne te dolazi do lopte prije istrčalog golmanog gostiju i posprema je za konačnih Svatovac - Sapna 3:0.


NK Svatovac Poljice - NK Sloga Sapna 3:0 (Bajric 10',65', Omic 70')
Gledalaca: 150
Glavni sudija: Ferhatovic Ramiz
Pomocnici: Hodzic Mirsad, Trakosevic Nermin
Delegat: Dropic Salkan

NK Svatovac Poljice: Beganovic, Sultanic, Dzemalic, Nukić, Tufekčić, Ejubovic S., Ejubovic A., Murselovic, Busic, Bajric, Omic.
OFK Sloga Sapna: Garibović, Hamzić M., Omerović, Sejdinović, Halilović, Mehmedović (Muratović, 78'), Jukić, Hamzić J. (Bećirović, 45'), Mujkić (Omerović, 78'), Terzić, Husejnović.

 
FOTOGRAFIJE


 
 
 
 

CB Login