Ovdje ste:: Sport Fudbal Sapnjaci u Premijer ligi
 
 

Sapnjaci u Premijer ligi

Ispis

Ove godine u ekipama koje se takmiče u Premijer ligi BiH igraju tri igrača koja su rođena i odrasla u Sapni.


Za gradačačku Zvijezdu igraju Emir Halilović i Amir Hamzić a za Slobodu iz Tuzle nastupa Mirza Hasanović.


Amir Hamzić (37), stari i iskusni fudbalski lisac, u svojoj karijeri je igrao za zvorničku Drinu, Slobodu, Anži iz Mahačkale, Arau, Bosnu iz Kalesije i sada Zvijezdu. Dugogodišnji je kapiten te ekipe s kojom je ušao u Premijer ligu i od ulaska drži sredinu tabele.

Prošlo kolo je pauzirao zbog povrede koju je zadobio u utakmici sa Leotarom od prije 14 dana, na kojoj je bio i strijelac jednog pogotka i autor jedne asistencije.Emir Halilović (23) je igrač koji je ponikao u Vitezovima iz Sapne. Nastupao je za Slogu iz Tojšića i Budućnost iz Banovića odakle je prešao u redove Zvijezde. Igra na poziciji lijevog krila, a po potrebi ga treneri koriste i na mjestu lijevog beka i napadača, pa čak i na pozicijama na desnoj strani terena. Univerzalnost i prodornost su mu donijeli poziv u Olimpijsku reprezentaciju BiH koja je igrala meč sa Poljskom.

Prošlo kolo je odigrao 89 minuta u meču u kojem je njegova Zvijezda donijela vrijedan bod iz Širokog. Odigrao je sve utakmice ove sezone i skrenuo pažnju većih kluova u našoj ligi, posebice Sarajeva i Slobode. Sa ekipom Dynamo Bryansk nije uspio dogovoriti transfer u zimskom prelaznom roku.Od ove polusezone u ekipi Slobode igra Mirza Hasanović (22), koji je ranije igrao za OFK Slogu iz Sapne i NK Tuzlu. Svoj debi je imao u prošlom kolu u utakmici koju je Sloboda igrala u Bosanskoj Gradišci kod ekipe Kozare. Dao je svoj doprinos u osvajanju jednog boda.

Očekivati je da će ga trener Vojvodić više koristiti u nastavku prvenstva jer su kvalitet, visina koju posjeduje Hasanović, zatim tehnika i skok igra, dovoljna referenca.

 
 
 
 

CB Login