Ovdje ste:: Sport Fudbal Sloga ispada u niži rang!
 
 

Sloga ispada u niži rang!

Ispis
Sloga Sapna će po svemu sudeći zaključiti ovu sezonu u Prvoj kantonalnoj ligi TK u donjem dijelu tabele, među ekipama koje će od naredne sezone igrati u nižem rangu takmičenja.

Ovo ispadanje u niži rang je prvo nakon udruživanja klubova Vitezovi i Mladost Vitinica u jedan kolektiv ali i rezultat loše organizacije kluba, manjka infrastrukture, ljudskih resursa i potencijala u Upravi (koje praktično i nema) i svih onih koji su trebali a nisu vodili računa o klubu i nedostatka podrške cijele zajednice.

Klub nije odradio ni ljetne ni zimske pripreme, treninzi su tokom godine bili rijetki a kada ne trenirate ne možete očekivati ni dobru igru, a to se vidjelo kroz sve utakmice koje je ekipa igrala ove sezone.

U nedjelju je Sloga igrala utakmicu u Vukovijama koju je izgubila sa 4:1. O suđenju na meču je uzaludno govoriti, jer je ono  kroz sezonu nerijetko bilo naklonjeno i ekipi iz Sapne. Javna je tajna da onaj ko ima više novca ostvaruje i bolje rezultate i bolji plasman u kantonalnim ligama, ali za krah sapanjskog fudbala smo krivi sami.
 
 
 
 

CB Login