Ovdje ste:: Sport Fudbal Mirza Hasanović potpisao za rumunskog prvoligaša
 
 

Mirza Hasanović potpisao za rumunskog prvoligaša

Ispis

Nekadašnji igrač sapanjske Sloge, kalesijske Bosne i Slobode iz Tuzle, Sapnjak Mirza Hasanović, karijeru će nastaviti u ekipi Turnu Severin, koja se takmiči u Prvoj ligi Rumunije.

"Potpisao sam ugovor na šest mjeseci, nakon toga slijedi produženje za još godinu dana, ukoliko svi budemo zadovoljni. Uslovi su za naše prilike idealni i zaista sam oduševljen. U ovoj polusezoni želim postići optimalnu fizičku spremnost te se uklopiti u ekipu." - rekao nam je Mirza.

Mirzin prvi veći transfer se desio kada je postao član Slobode iz Tuzle za koju je postigao neke bitne pogotke a nakon njenog ispadanja u niži rang i on je promijenio sredinu kako bi održavao formu. Nakon brojnih ponuda iz zemlje i inostranstva (Srbije, Slovačke, Grče, Kine...) stavio je paraf na ugovor sa Rumunima. Mirza je imao ranije kontakte sa rumunskim timom Temišvarom koji je propao.

Bitnu ulogu u transferu je imao i Halil Islamović - Žiko, još jedan Sapnjak, koji je dao svoj doprinos.

Zasad Mirza živi u hotelu nakon čega će preći u vlastiti stan. Već je zadužio broj 8 a po svemu sudeći i klub i igrač će biti zadovoljni saradnjom. CS Turnu Severin se nalazi na pretposljednjem mjestu na tabeli i cilj im je svakako opstanak u ligi.


(Fotografija iznad; OFK Vitinica - NK Mramor 3:1, juniori, 25. 10. 2007. godine)


 
 
 
 

CB Login