Ovdje ste:: Sport Fudbal Mirza Hasanović debitirao u Rumuniji
 
 

Mirza Hasanović debitirao u Rumuniji

Ispis
Bivši veznjak tuzlanske Slobode, Sapnjak Mirza Hasanović, upisao je prve zvanične minute u dresu Turnu Severina. Na gostovanju je ovaj "davljenik" u elitnom razredu rumunskog fudbala remizirao sa Concordijom (1:1).


"Bilo je malo treme. Bio sam malo napet zbog certifikata koji je stigao bukvalno u posljednji čas. Ipak, na kraju moram biti sretan zbog prvih zvaničnih minuta u svom novom klubu", kaže za Eurosport.ba Mirza Hasanović.

Potom se Hasanović osvrnuo i na samu utakmicu.

"To je prva ligaška utakmica u proljetnom dijelu prvenstva. Concordia je bila favorit, još su imali i dva igrača više, ali smo uspijeli osvojiti bod.Osuđeni smo na borbu za opstanak, a mislim kako ćemo u tome i uspijeti. Prijelazni rok rukovodstvo kluba je odradilo sjajno, dovelo iskusne igrače, a među njima su i dva bivša reprezentativca Rumunije", dodaje Mirza Hasanović.

Povreda omela Hasanovića

Inače Hasanovićem su zadovoljni u ovom rumunskom prvoligašu. U pripremnim susretima je briljirao i veoma brzo se pokazao kao jako kvalitetno pojačanje. U samom finišu priprema zadobio je povredu zadnje lože, ali ona je sada stvar prošlosti.

"Možda je i ta povreda imala malog uticaja na mene. No, borit ću se za svoje mjesto u timu, iako je konkurencija sada jaka", istakao je Hasanović.

Izvor: eurosport.ba
 
 
 
 

CB Login