Ovdje ste:: Vijesti Iz okoline Asfaltirano 500 metara puta u Đulićima
 
 

Asfaltirano 500 metara puta u Đulićima

Ispis
U povratničkom naselju Đulići, u opštini Zvornik, nedavno su završeni radovi na rekonstrukciji i asfaltiranju 500 metara puta.

Poslove u vrijednosti oko 50 000 KM obezbijedilo je Federalno ministarstvo za izbjegla i raseljena lica Vlade Federacije i ministar Adil Osmanović koji je presijecanjem vrpce označio početak upotrebe pomenutog puta.

Đulići su mjesto u kome su 1992. godine srpske snage zatočile a kasnije odvele i pogubile 750 muškaraca iz okoline. Danas, skoro 20 godina kasnije u svoje prijeratne domove se vratilo približno 90% domaćinstava, a 200 šehida zauvijek će ostati tužan spomen na rat koji se nije trebao desiti.

Aktivista Mevludin Gojkić je zahvalio gospodinu Osmanoviću i istakao veliki značaj koji ovakvi projekti imaju u poboljšanju uslova života povratnika.
- Ova donacija i završeni radovi imaju i psihološki aspekt, jer pokazuje da povratnici još uvijek mogu računati na to da o njima neko brine, da se imaju kome obratiti u nastojanju da ostanu i opstanu svoji na svome, kazao je Gojkić.

FOTOGRAFIJE


 
 
 
 

CB Login