Ovdje ste:: Vijesti Kultura Mladi pjevali sevdalinke
 
 

Mladi pjevali sevdalinke

Ispis

 U Kalesiji je, u sklopu kulturno-zabavno-sportske manifestacije „Kalesijsko ljeto 2008“, održan i festival sevdaha „Mladi pjevaju sevdalinke“. Žiri u sastavu: Esad Kovačević, Esad Hodžić i Selim Karabegović je odlučio da prvu nagradu dodijeli Almiru Sofiću iz Živinica. Drugo mjesto je osvojila Mukadesa Mujić iz Sapne, a treće Tarik Hodžić iz Kalesije. Po ocjeni publike najbolji izvođač sevdalinki je bio Admir Nukić iz Kalesije.

Učesnici festivala su bili: Šejla Omerović, Tarik Hodžić, Nurdina Omerović, Jasmina Pjanić, Meho Malović, Amina Gušić, Admir Nukić, Emir Hasanović, Mukadesa Mujić, Tima Omerović i Almir Sofić. Izvođače je pratio orkestar na čelu sa prof. Mustafom Radiševićem.

Nagrade su uručili Abdulah Gutić, pomoćnik oćinskog načelnika, i Fadil Hujdurović, direktor JU BKC „Alija Izetbegović u čijoj organizaciji se i održava „Kalesijsko ljeto 2008“.

Direktor Hujdurović je naglasio i da će festival biti tradicionalan. Voditelj programa bio je Amir Muhamedbegović.

Poznati izvođač sevdalinki Esad Kovačević, koji je bio predsjednik Žirija, zadovoljan je kvalitetom izvođenja sevdalinki te vjeruje da će neko od ovih izvođača napraviti uspješnu muzičku karijeru. Zapažen nastup, po ocjeni publike, imala je i Amina Gušić iz Sapne.

Kalesijske novine