Ovdje ste:: Vijesti Kultura Osnovano kulturno-umjetničko društvo!!!
 
 

Osnovano kulturno-umjetničko društvo!!!

Ispis

 

Danas je Sapna dobila svoje prvo kulturno-umjetničko društvo! Odlučila je tako Osnivačka skupština na kojoj su prisustvovali...

 

predstavnici mjesnih zajednica, udruženja i institucija te Općine kao partneri. Radno predsjedništvo su sačinjavali: Jusuf Omerović - direktor MSŠ Sapna, Senad Muhamedbegović - pravnik u Domu zdravlja te Mirzet Bećirović - predsjednik Udruženja mladih Korak koji je vodio ovaj nesvakidašnji skup.

Nakon svih procedura izabrana su tijela Društva a sve odluke su donesene jednoglasno što je rijetka pojava u našem društvu.

Prvi predsjednik Društva će biti Mirsad Muhamedegović iz Baljkovice uz kojeg su u Upravni odbor izabrani još i Mujo Salihović, Muhamed Omerović, Fatima Gušić, Mirzet Bećirović, Ismet Omerović i Ramo Bećirović. Zamjenik predsjednika Društva je Fatima Gušić

Za predsjednika Skupštine izabran je Jusuf Omerović a njegov zamjenik će biti Senad Muhamedbegović.

Za rukovodioca Umjetničkog savjeta izabran je Mirzet Bećirović koji će sa ostalim članovima Upravnog odbora izabrati članove Savjeta.

Kulturno-umjetničko društvo je dobilo ime "Behar" što je bilo ime koje su preferirali i sami građani u izvršenim anketama ali i posjetitelji naše stranice.